Wie zijn The Jolly Beggars ?

Drie enthousiaste muzikanten en hun steunpilaar annex manager. Allemaal gegrepen door het "Ierland-virus". We reizen stad en land af om datgene te kunnen doen wat we graag willen: muziek maken !!

 

Dirk de Vreugd jr.

Bandlid van het eerste uur. De man heeft een dusdanig volume in zijn stem dat je je afvraagt waarom er toch nog een microfoon nodig is.Gelukkig voor de anderen, Ún voor het publiek, weet hij zich redelijk te beheersen op het podium.

Naast de leadzang neemt Dirk ook het fluitspel voor zijn rekening. Hiervoor sleept hij naar elk optreden zijn complete collectie tin whistles mee. Ook wil het nog wel eens gebeuren dat hij naar de mondharmonica of mandola grijpt.

Freek Smits

Nog een bandlid van het eerste uur...zij het dan dat hij er een paar jaar "tussenuit" is geweest. Inmiddels al weer sinds 2003 aan de band verbonden als "snarenwonder". Wanneer Freek naar de mandoline grijpt en een tune inzet kan je er vergif op innemen dat de vonken eraf zullen vliegen...Naast mandoline neemt hij ook leadgitaar, banjo en backing vocals voor zijn rekening.

Wouter van der Schoor

Jong en onstuimig.. Met die 2 woorden kunnen we het nieuwste bandlid wel omschrijven. Alleen Dirk is in staat om Wouter's eet- en drinktempo te overstijgen. (Nog wel...) Als bespeler van de ierse bouzouki en de mandoline maakt hij sinds september 2006 het bandgeluid kompleet, en zorgt hij samen met Freek voor menig spectaculair moment wanneer zij een muzikaal duel uitvechten op hun mandolines.

Dirk de Vreugd sr.

Nestor van dit gezelschap en tevens het vierde, minder zichtbare, maar zeker niet minder belangrijk bandlid. De man is ook al sinds het begin aan de band verbonden. Deze duizendpoot is de manager, de chauffeur, roadie en geluidstechnicus en dan zien we ongetwijfeld nog iets over het hoofd... Euhhh,inderdaad...vader van .... !

Waar mogelijk wordt dit gezelschap ondersteund door 1 of meerdere leden van de Lowland Paddies:

Hanneke Nagtzaam

Met haar fluiten, bodhran, zang en verschijning weet ze menig luisteraar in vervoering te brengen!

Jasper Langenberg

De benjamin van het gezelschap, maar daarom zeker niet minder begaafd; met zijn zang en accordeonspel voegt hij die extra punch toe aan het geluid!

Robbert Langenberg

Jazeker, de grote broer van..! Zeer begenadigd banjo- en mandolinespeler en zingt daarbij ook nog!

Dennis Heijt

Hanteert, evenals Wouter, de Ierse bouzouki en daarnaast doet hij menigeen een plezier door vooral niet te zingen, of in ieder geval niet in de microfoon.

 

 

 

 

Admin
Webmail